Voorbij je angst

Angst in het dagelijks leven is alleen nuttig als je angst ervaart als het nodig is. Angst is een bescherming mechanisme om je te behoeden voor gevaar of levensbedreigende gebeurtenissen.

Vaak zit angst gevangen in bepaalde patronen die je onbewust in stand hebt gehouden in je dagelijks leven, terwijl dat negen van de tien keer niet meer nodig of nuttig is. Je bent je er niet meer bewust van dat je het doet maar je hebt er wel last van.

Bijvoorbeeld als je eens tijdens het autorijden op de snelweg hebt meegemaakt dat er bijna een ongeluk gebeurde, maar je kon nog net op tijd remmen. De schrik zit er goed in. De keer erna dat je de autoweg op gaat denk je bij jezelf wellicht; “ik kan beter een afslag eerder nemen zodat ik daar niet voorbij hoeft”. Voor je het weet rij je niet meer op de snelweg. De kans dat iets dergelijks weer gebeurt heeft ervoor gezorgd dat je onbewust een patroon bent gaan volgen.

Of ken je dat, je zit heerlijk in je tuin of op terras en ineens slaat de angst toe! Een wesp! Of in ieder geval er kwam iets op je afgevlogen waar je van schrok. Hoe dan ook de lol van heerlijk genieten op je terras is er snel vanaf op deze manier. De angst zit er weer goed in. Zeker in deze tijd van het jaar.

Regelmatig maak ik dan ook mee dat mensen panisch reageren als ze ook maar iets horen op wat lijkt op een bij of een wesp. Tot overmaat van ramp maken ze dan ook nog wilde bewegingen of rennen weg. 

Herken je dit en wil je er van af, dan maak gerust eens een afspraak met me, want hypnose helpt echt! Ook bij angsten.

Graag tot ziens,