Afvallen

In deze tijd kampen heel veel mensen met overgewicht en zelfs ziekelijk overgewicht oftewel obesitas. In mijn praktijk heb ik dagelijks te maken met mensen in gevecht met hun gewicht. Een gezond gewicht zorgt ervoor dat je je beter voelt en je ook beter door het leven kunt bewegen.

Afvallen kan op diverse manieren. Belangrijk daarbij is om allereerst te ontdekken wat jou drijfveer is om te werken aan een gezond gewicht. Wat belemmert jou en wat heb je nodig om dit op te lossen. In een coach sessie gaan we daarmee aan de slag en samen ontdekken we dan wat jou tegenhoudt om een gezond gewicht te bereiken en vast te houden.

Dat kan op allerlei manieren en iedere sessie is voor iedereen anders. Er bestaat ook geen standaard pakket om af te vallen want jij bent toch ook niet standaard? Toch? Dus ik ga graag samen met jou aan de slag om te ontdekken wat jij nodig hebt om af te vallen. Dit kan middels een goed gesprek, een hypnose sessie of middels een meditatie die persoonlijk voor jou is gemaakt.

Je hebt vast ook al gehoord van een virtuele maagband? Het is een manier om door middel van hypnose af te kunnen vallen. Je krijgt geen echte maagband, maar je leeft wel op een manier alsof je een maagband hebt. Deze vorm van hypnotherapie heeft al bij veel mensen geholpen. Je bereikt en behoudt hiermee gemakkelijk je ideale gewicht.

Wat is een maagband?

Bij een maagbandoperatie wordt er een band om het bovenste gedeelte van je maag geplaatst. Je maag is dan in tweeën gedeeld en de voeding komt dan als eerste in het kleine bovenste gedeelte waardoor je erg snel vol bent.

Hierdoor is het afvallen erg gemakkelijk. Waar je echter wel rekening mee moet houden, is dat een maagband ook verschillende nadelen kent. Zo zijn er lange wachttijden en krijgt niet iedereen de kans een maagband te krijgen. Je moet namelijk voldoen aan diverse voorwaarden. Zo moet je bijvoorbeeld een BMI van 40 of hoger hebben. Daarnaast kunnen er bij een operatie allerlei complicaties ontstaan. Ook kun je littekens krijgen en moet je rekening houden met een behoorlijk lange herstelperiode.

Wat is een virtuele maagband?

Een virtuele maagband is geen echte maagband. Er komt dus geen operatie aan te pas. In plaats daarvan wordt met hypnose in je onderbewustzijn het idee geprent dat je een maagband hebt. Je onderbewustzijn reageert vervolgens precies zoals het zou reageren bij een echte maagband. Je zit sneller vol en hierdoor eet je dus een stuk minder.

Bij een virtuele maagband wordt er ook gekeken naar de onderliggende problemen en oorzaken waarom je te dik bent en ook dit wordt aangepakt middels hypnose. Het betekent dat je meerdere sessies nodig hebt om je virtuele maagband te krijgen en hierbij zullen we altijd kijken naar jouw persoonlijke wensen en ideeën. Er zijn meerdere sessies nodig voor het beste resultaat.

Vooraf stellen we een samen een helder en duidelijk plan op zodat je weet waar je aan toe bent. Meer weten over de virtuele maagband? Neem gerust contact met me op via het contact formulier.