Hypnose

Wat is hypnose en hoe werkt het?

Ik zal je eerst vertellen wat hypnose vooral niet is:

  • Wat jou onderbewuste niet wilt dat gebeurt, zal ook niet gebeuren. Je doet niks tegen je eigen wil, waarde en normen.
  • Je kunt niet in hypnose blijven “hangen”, net als bij slapen kom je er altijd uit. 
  • Privacy is voor jou belangrijk dus ook voor mij. Ik zal dan ook nooit gegevens aan jou vragen die jij niet zou willen geven of die niet nodig zijn om dat te bereiken wat jij straks wilt bereiken.

Dan nog even iets over trance: trance is een hele fijn diepe staat van ontspannen zijn in je eigen lichaam waarbij je zintuigen alles extra scherp waarnemen, voelen, horen of ruiken. Je zult waarschijnlijk ervaren dat je nog alles waarneemt. Het is niet zo dat je helemaal van de wereld gaat. Dat is echt iets wat maar een op de duizend mensen ervaart. Trance is iets wat we regelmatig meemaken in ons dagelijks leven, wellicht herken je de momenten dat je met je auto ergens naar toe rijd en opeens denkt:”jeetje ben ik al hier”. Je bent dan volledig in trance onderweg en je onderbewuste zorgt ervoor dat je veilig aankomt.

Verder wil ik je ook uitleggen wat nou precies het onderbewustzijn is en wat wij bedoelen met de kritische factor.

Stel je een ijsberg voor. Daarvan zie je alleen datgene wat boven het water uitsteekt maar het grootste gedeelte van de ijsberg bevind zich onderwater. Dat is hetgene wat je niet ziet maar het is wel belangrijk voor de stabiliteit van de ijsberg. Stel je de waterlijn voor als de kritische factor. De waterlijn belemmert het zicht op wat er onder water allemaal te zien is. Zodra je deze waterlijn voorbij gaat kun je pas waarnemen wat er nog meer te zien is. 

Zo werkt het ook bij het onderbewustzijn. Je ziet het niet maar het doet heel veel voor je in het dagelijks leven. In je onderbewustzijn zijn ervaringen, gevoelens en herinneringen opgeslagen die voor jou belangrijk zijn in het dagelijks leven. Klachten en problemen kunnen ontstaan omdat er in je onderbewustzijn eraringen, herinneringen en gevoelens zijn opgeslagen waar je in het hier en nu, onbewust, last van kunt krijgen. Door in trance te gaan gaan we voorbij aan je kritische factor en kunnen we werken met je onderbewustzijn om deze problemen of gevoelens op te lossen. Hoe mooi is dat!

Belangrijk is natuurlijk om te weten waar jij aan wilt werken, wat is precies het doel wat je wilt bereiken?