NLP

Neuro Linguïstisch Programmeren

NLP gaat over de manier waarop jij met de buitenwereld in contact staat en hoe jij daarmee omgaat. Iedereen heeft een bepaalde blik op de wereld om zich heen en iedereen ervaart dit ook weer anders. Iedereen heeft daar ook zijn eigen voorkeurstijl bij. Daar waar iemand meer ingesteld is op wat hij of zij hoort, kan een ander meer ingesteld zijn op wat hij of zij ziet of voelt of zelfs ruikt.

Daarbij komt dat de informatie die je ziet, hoort of voelt, in je brein altijd op een bepaalde manier vervormt wordt. Je hoort, voelt of ziet en ervaart zoals jij dat wilt ervaren of zoals je dat altijd hebt gedaan. Je doet dat in een patroon zoals jij dat gewend bent.

Dat is een normaal en natuurlijk proces en doorgaans hoeft dat ook niet tot problemen te leiden. Maar ieder mensen loopt wel eens tegen problemen aan. Er gebeurt iets in je leven waardoor er bijvoorbeeld een angst opgebouwd word in je mind. Je hebt het soms niet eens door dat het gebeurt. Je onderbewustzijn zorgt ervoor dat jij altijd veilig bent. Soms bouw je een veiligheid op die niet meer nodig is of je juist beperkt.

Met NLP gaan we in gesprek met dat deel van jou wat voor jou veiligheid zorgt maar wellicht ook gedrag veroorzaakt waar je van af wilt. NLP is dus een communicatie methode met je onderbewustzijn. In gesprek dus met jou onderbewustzijn om te ontdekken welke patronen die jij hebt en om te ontdekken wat niet meer nuttig is en welk ander patroon daarvoor in de plaats mag komen.

Binnen NLP kennen we daarvoor verschillende technieken die op verschillende manieren ingezet kunnen worden om bijvoorbeeld angsten, overtuigingen aan te pakken en doelen zo effectief mogelijk te bereiken.

Binnen NLP zeggen we: “Als je altijd doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”. Wil je echt van je probleem af dan moet je ook echt iets anders gaan doen. Anders blijft het wat het is.

Veel mensen denken ook dat hun probleem moeilijk is om op te lossen. Laat je verassen dat het ook makkelijker kan dan wat jij denkt. Ook ontdekken wat NLP voor jou kan beteken? Maak vrijblijvend een keer een afspraak voor een intake.